Nakon četvorogodišnje pauze ponovo se igra turnir „Jaza – Kaci“ u Radincu

SMEDEREVO, 2 avgust 2023 – U izuzetnom ambijentu, pred oko hiljadu gledalaca, nakon  četvorogodišnje pauze ponovo je oživeo turnir u malom fudbalu u Radincu. Memorijal posvećen prerano preminulim istaknutim fudbalerima Mladog radnika – Živoradu Milanoviću Jazi i Borivoju Jovanović Kaciju – godinama je bio jedan od najpoznatijih u centralnoj Srbiji. Okupljao je najbolje ne samo iz Radinca i okoline, na njemu su prodefilovali gotovo svi reprezentativca Srbije iz ovog kraja, učestvovala su i brojna fudbalska imena sa malog i velikog terena, pomenimo samo recimo Aleksandra Mitrovića, čija je ekipa 2011. osvojila prvo mesto, a on poneo epitet najboljeg strelca.

Turnir je pokrenut početkom devedesetih godina na inicijativu trenera Vladimira Pavlovića i prof. dr. Živoslava Adamovića, počasnog predsednika FK Mladi radnik, a ovo upravo započeto je njegovo dvadeset i peto izdanje. Da nije bilo ratova, korone i ostalih nedaća koje su nas snašle u proteklim decenijama uveliko bi prebacio brojku od trideset.

– Na traženje mnogobrojnih meštana, a i fudbalera, odlučili smo da renoviramo teren za male sportove OŠ „Ivo Andrić“ i ponovo organizujemo nadaleko poznati  memorijalni turnir „Jaza – Kaci“. U kratkom roku javilo se 16 ekipa i već prve večeri bilo je pravo zadovoljstvo pratiti, uz krcate tribine, mečeve sa atraktivnim potezima i lepim golovima. Verujem da će tako biti do kraja. Na završnoj večeri očekujemo rekordnu posetu, uz bogat program, pravi fudbalski spektakl – kaže Nikola Matejić, predsednik FK Mladi radnik 1940.

Početak jubilarnog 25-og memorijala uveličali su članovi KUD Radinac igrama iz Šumadije i Ponišavlja, a početne  udarce su izveli Jazina unuka Anđela Kojić, inače rukometašica Mladog radnika, i Kacijev unuk Milan Jovanović.

Prve večeri su odigrane tri utakmice; Hepi Kids – Boci 5+ 3:1 (2:1). Mladi radnik omladinci – VL Gradnja Sentić  0:3 (0:3) i Stovarište Guta i TDI –Botafogo 2:0 (2:0).

U narednih desetak dana, sudeći po sinoćnoj poseti, brojna publika imaće priliku da uživa u malom fudbalu, a završnica se očekuje krajem naredne nedelje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!